Sju sorters kakor

Jag antog nyligen en utmaning från mina vänner och det var att bjuda hem dem på fika med hela sju sorters hembakta kakor. Idag är det nog inte många som följer den gamla svenska traditionen där etiketten säger att sju sorter är det minsta antalet som kakfatet ska innehålla vid ett kafferep. Seden säger att det förutom sju sorters småkakor ska finnas vetebröd och mjuk kaka, jag hoppade dock över dessa. Vilka kakor valde jag då att baka? Jag gjorde klassiker som finska pinnar, bondkakor, syltkakor och chokladsnitt men provade också på några mer moderna recept. Det blev italienska mandelskorpor, amerikanska chokladkakor samt kolasnitt med apelsinsmak. Gissa om jag var glad åt min nyinköpta skohylla till hallen när alla mina vänner med respektive dök upp. Hallen är ju den del av hemmet som lätt blir rörig och jag tycker om att ha ordning och reda hemma. Med rätt val av möbler blir det lättare att hålla det snyggt även i hallen.

Dennis Klemming presenterar ett fat med olika kakor
Kaffekanna och kaffekopp