De flesta människor förvarar brödet fel. Hur ett bröd bör förvaras beror på vilken sort det är, men gemensamt för alla är att de aldrig ska förvaras i ett kylskåp. Många väljer att förvara brödet i plastpåsar eftersom det är förpackningen som finns på typ ICA men det förstör brödets krispiga yta, särskilt om det är lantbröd och grovt bröd. Istället kan du förvara brödet i papperspåsar vilket oftast är alternativet på bageriet. Allra bäst är det att förvara bröd under en kökshandduk. När du sedan skär av brödet placerar du skärytan nedåt. Många surdegs- och rågbröd tycker om att mogna så allt bröd är inte bäst nybakat, utan smakerna kommer fram bättre dagen efter. Då kan du använda en bivaxpåse som brödet kan ligga i medan det mognar. Glömde du att fråga på bageriet eller caféet hur ditt bröd bäst bör förvaras så har många idag en hemsida på nätet. Många har gått över från router till fiber och kan svara blixtsnabbt på frågor.