Recept på en kaka för diabetiker

Recept på en kaka för diabetikerKan diabetiker verkligen äta kakor? Ja, visst går det, så länge det är en kaka för diabetiker. Det innebär att den inte får innehålla något raffinerat socker som påverkar blodsockret. Idag finns det ganska mycket kunskap om hur man kan baka sockerfria kakor som fortfarande är goda och attraktiva. Det finns många olika sötningsmedel som en diabetiker kan äta. Det finns även naturliga sötningsmedel som är diabetikervänliga. Agavesirap, kokossocker och stevia är några av de sötningsmedel som både är naturliga och som går att äta som diabetiker. När du ska baka en kaka för diabetiker så måste du tänka på att konsistensen kan bli något annorlunda än när du bakar med vanligt socker. Det vanliga sockret gör att kakan håller ihop och blir något saftigare. Använder du substitut måste du ändra lite på hela receptet, till exempel lägga till mer ägg som binder ihop kakan. Idag finns det något i butikerna som heter Stevia Strö, vilket beter sig nästan precis som vanligt socker när du bakar. Ett annat alternativ är att bara söta med frukter, som exempelvis banan eller torkade aprikoser. Det finns mer torkad frukt här som passar mycket bra i bakning.