Goda smörgåsar

Många gånger är ju smörgåsar något man äter till frukost eller tar i farten när man inte har tid med något annat, men det finns verkligen alla möjligheter att göra dem till riktiga festmåltider! Förutom att det är jättegott att äta hemma själv så är goda smörgåsar ett ofta underskattat inslag på en fest. Alla gillar väl en god macka? Och snyggar du till dem, eller har något pålägg utöver det vanliga så har du en garanterad hit. Dessutom går det ju att variera väldigt mycket så att de passar både vegetarianen, köttälskaren och till exempel mjölkallergikern. Rester, till exempel köttbullar, stekt kött eller till och med potatis kan vara väldigt användbart! Här får du några tips på enkla och goda smörgåsar:

  1. Vitlök, salami och ruccola: blanda färskost med pressad vitlök och bre på ett gott bröd. Lägg på ett par skivor god salami och dekorera med ruccola. Det blir både snyggt och gott, och du kan gärna peppra lite ovanpå. Vill du variera lite extra finhackar du också lite soltorkade tomater.
  2. Hummus, paprika och oliver: bred hemmagjord eller köpt hummus på till exempel ciabatta. Strimla och stek eventuellt upp paprika i lite olivolja och lägg på några oliver eller olivpasta. Dekorera gärna med en skiva citron!
  3. Chorizo, sockerärtor och avokado: stek upp ganska tunna skivor av chorizo eller annan smakrik korv. Hetta upp sockerärtorna eller lägg dem direkt på brödet. Mild och sval avokado bryter av fint mot korvens hetta. Till sist: mackor är perfekt till fredagsfilmen eller som vickning framåt småtimmarna. Ofta glöms ju denna enkla maträtt bort. Goda smörgåsar kan man ju variera i all oändlighet och genom att till exempel steka upp ett ägg blir det både snyggt och lite mer matigt.

Comments are closed.