Chokladkaka i micro

Chokladkaka i micro är gott och smidigt

Visst finns det stunder då man känner det extra lilla sötsuget men ändå inte är helt motiverad att ställa sig och baka? Det är ju ändå så mycket godare med kaka än med godis från butiken, så det måste väl finnas ett smidigt sätt att tillfredställa smaklökarna ändå? Jodå, chokladkaka i micro går svindlande snabbt att göra, är enkelt och smakar dessutom precis lika gott som en ugnsbakad variant. Beroende på hur stor portion du vill ha kan du testa två olika tillagningssätt för din chokladkaka i micro. Antingen använder du en stor form, (men liten nog att få plats i din micro – kolla detta innan du börjar) eller så gör du en individuell muggkaka, en så kallad mugcake, som du bakar direkt i en tekopp. En större chokladkaka tar runt sju minuter att grädda i micron på lägsta effekt, medan din mugcake blir klar redan på en minut vid högsta effekt! Variera smaken på din chokladkaka med en liten sked snabbkaffe, vaniljsocker eller pressa saften av citron, apelsin eller någon annan favoritfrukt i smeten.