Bullar som inte behöver jäsa

Nu hände det igen, jag fick oväntat besök. En mycket välkommen släkting som jobbar med läkarleasing, men jag hade ju inget att bjuda på! Min farmor visste alltid hur nödsituationer skulle lösas; genom hastbullar! För en hel familj går det att göra 20 bullar mycket snabbt på det här receptet: Sätt ugnen på 250 grader. Sätt på kaffe. Blanda 1 tsk vaniljsocker, 4 tsk bakpulver, 1 ½ dl strösocker och 7 ½ dl vetemjöl. Nyp ihop det med 150 g smör, tillsätt 3 ½ dl filmjölk.Rör ihop till en kladdig deg. Klicka ut degen i 20 muffinsformar på plåt. Blanda ihop 50 gram smör, 0.5 dl strösocker och 2 msk kanel till en massa. Lägg ner en klick av fyllningen i varje bulle. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 12 min. Kaffe och bullar är klara samtidigt och familjen blir mätt och nöjd.

Snabbt gjorda bullar
En snabb läkare