Backgammon tips

Backgammon är ett populärt brädspel för två personer där man flyttar sina femton spelpjäser på en plan. För att flytta sina pjäser slår man två tärningar och flyttar enligt resultatet. Till skillnad från andra, liknande spel, är backgammon inte ett turspel. Du spelar med odds och ju bättre du blir på att förutse och planera, desto mer kommer du att vinna. Om du förstår att spelet handlar om skicklighet har du redan tagit ditt första steg emot att bli en bättre spelare. Här nedan följer några enkla backgammon tips som ytterligare tar dig till nästa nivå:

Backgammon tips #1: Du måste läsa på för att bli riktigt bra. Om du verkligen vill bli bra på backgammon så måste du läsa de artiklar och böcker som skrivits om ämnet. Det räcker inte med att spela och försöka komma på egna teorier. Kom ihåg att backgammon anses som ett av de äldsta spelen i historien och genom att ta del av det tillgängliga materialet så kan du bli mycket bättre på kort tid.

Backgammon tips #2: Förstå den viktigaste grundregeln i spelet, det är en tävling som går ut på att få sina pjäser först i mål. Låt den tanken genomsyra ditt spel och ta endast till andra strategier när du är på väg att misslyckas med ditt övergripande mål.

Backgammon tips #3: Få en överblick av spelplanen och lär dig att snabbt räkna ut vad du behöver för att ta dig i mål. Kom ihåg att backgammon inte är ett turspel. Om du inte får fram de siffror du behöver så är det inte olycka, du behöver bara tänka om och försöka på nytt. Backgammon handlar mycket om attityd. Om du vill bli riktigt bra så bör du ta ansvar över både dina vinster och förluster för att lära dig mer.

Comments are closed.